Termékeink

A vállalatcsoport célja, hogy termékeinek receptjét egyre természetesebbé tegye, így a gyártósorairól ma már csak olyan ropogtatnivalók kerülnek a polcokra, amelyekben nincs tartósítószer, mesterséges ízfokozó, mesterséges színezőanyag és transz-zsírsav.
Minden termékünknek meg kell felelnie az általunk felállított „legjobb íz + legmagasabb minőség” kritériumnak. Ezt a lehető legjobb minőségű alapanyagok, összetevők és fűszerek felhasználásával igyekszünk biztosítani.
A lenti képekre kattintva többet is megtudhat az egyes termékekről:


Chips

A Chio Chips különleges chipsburgonyából készül. A chipsburgonya keményítőtartalma magas, szövetei pedig erősek, kötöttek. A chipsgyártás csak abban különbözik az otthoni krumplisütéstől, hogy a szeletekből szinte teljesen kisütjük a vizet. A chips sótartalma alacsonyabb, mint a legtöbb felvágott és kenyérféle sótartalma, mégis sósabbnak tűnik az íze. Ennek oka az, hogy a chips sótartalma teljes egészében a termék felületén van.

Lisztes termékek

A lisztből sütött ropogtatnivalóknak két alapvető fajtájuk van. A sóspálcikák és perecek tésztája tömörebb, barnás színüket enyhe lúgfürdőben kapják. A krékerek tésztája sokkal lazább, ugyanis a tésztát a sütés előtt több rétegre nyújtják, majd a rétegeket egymásra fektetik, és kissé összepréselik. A rétegek a sütés során a kréker belsejében újra elválnak egymástól.

Magvak

A Chio kínálatában különböző mogyorófélék, prémium magvak, továbbá mag és gyümölcskeverékek is megtalálhatóak. A magvak gazdagok telítetlen zsírsavakban és valódi tápanyag bombával látják el a szervezetet. Egyes fajtáik a napi szükséglet 30-80%-át fedezik foszforból, magnéziumból, E-vitaminból, B1 vitaminból.

Puffasztott ropogtatnivalók

Gyártástechnológiájuk alapján a puffasztott termékek két csoportra oszthatók. Az extrudált termékek – Master Crok, Flips - kukoricadarából készülnek, egyes esetekben némi búzaliszt és/vagy rizsliszt hozzáadásával. Az extrudálás során az őrölt gabonamag magas nyomás alatt cseppfolyósodik, majd hirtelen normál légköri hőmérsékletre és nyomásra kerülve kristályosan megszilárdul. A pellet termékek végtermékként alig különböztethetők meg az extrudált snackektől, de technológiájuk inkább a tésztagyártásra hasonlít. Ilyen például a Pom-Bär és a Chio Burgonyaszirom, melyek gyermekkorunk kedvenc ízeit idézik fel.