Élelmiszergyártó társaságként fogyasztóink felé kiemelt felelősséggel tartozunk három fő területen: egészség és tápérték, termékminőség és termékbiztonság, átlátható tájékoztatás és kommunikáció a fogyasztók felé.

Átlátható tájékoztatás és kommunikáció a fogyasztók felé

Társaságunk felelősségteljesen jár el a fogyasztók tájékoztatása és a fogyasztók felé történő kommunikáció terén is. Ennek részeként különös hangsúlyt kapnak az alábbiak:

  • érthető és átlátható terméknyilatkozat
  • egyszerű és mindenki számára érthető élelmiszer jelölések alkalmazása -igazodva az új EU törvényi előíráshoz, amely szabályozza a terméken feltüntetett jelöléseket (FIR)
  • felelősségteljes marketing
  • testmozgást népszerűsítő programok
  • átlátható és érthető jelölési rendszer
  • Az EU-vállalás keretében vállaltuk, hogy közvetlenül a 12 év alatti gyermekeknek nem reklámozunk olyan terméket, amely nem felel meg bizonyos kritériumoknak

Néhány példa eddigi eredményeinkből

Érthető és átlátható információk a csomagoláson

A termékek tápértékére vonatkozó információkat érthetően és világosan feltüntetjük a csomagoláson, egyértelmű irányelveink vannak a terméknyilatkozatra vonatkozóan, és dolgozunk azon, hogy az öt táplálkozásélettani alapadat („Big Five”) a teljes termékskálán a csomagolás elején jelenhessen meg.

A felelősségteljes marketing alapvető

Cégünk csatlakozott az Európai Snack Szövetség (ESA) ajánlásához.
Az ESA úgy döntött, hogy támogatja az EU kötelezettségvállalását az egészségesebb snack-termékek népszerűsítése és a gyermekek kiegyensúlyozottabb életmódja érdekében.
Az ESA-kezdeményezés keretében vállaltuk, hogy közvetlenül a 12 év alatti gyermekeknek a televízióban, a nyomtatott sajtóban és az interneten csak akkor reklámozunk termékeket, ha azok megfelelnek az alábbi kritériumoknak:

100 g-ban 30 g-ban (egy adag)
Energia 566 kcal 170 kcal
Telített zsírsav ≤ 10 % ≤ 10 %
≤ 900 mg ≤ 270 mg
Összes cukor ≤ 10 g ≤ 3,3 g

Ezenkívül vállaltuk, hogy nem folytatunk a sós ropogtatnivalókkal kapcsolatos kereskedelmi kommunikációt általános iskolákban, csak ha azt az iskola vezetése oktatási célból kifejezetten kéri, vagy ahhoz hozzájárul.

A táplálkozás és a sport kéz a kézben járnak egymással

Az elhízás napjainkra vezető egészségügyi kockázattá lépett elő. Helyi és országos sportprogramokon keresztül támogatjuk a kiegyensúlyozott táplálkozás és a megfelelő mennyiségű mozgás egészséges kombinációját a gyermekek és tizenévesek körében népszerűsítő kezdeményezéseket.