Társadalmi felelősségvállalás

A beszállítói lánc mentén és a tevékenységünk által érintett területeken nagyon komolyan vesszük társadalmi felelősségünket. Ezirányú tevékenységünk túlmutat a törvényi előírások egyszerű betartásán. Amire különös figyelmet fordítunk:

  • Etikus beszerzés
  • Értéklánc megközelítés
  • Források és beszerzések fejlesztése

Etikus beszerzés

Elkötelezettek vagyunk a munka- és életkörülmények javítása iránt azokban az országokban, ahonnan az alapanyagaink származnak. Egyik legfontosabb célunk az ellátási láncunkban lévő társadalmi minőségi normák fejlesztése. Ezért kérjük beszállítóinkat világszerte, hogy az ETI  (ETI Base Code) alapján világítsák át működésüket. Az ETI Base Code az ETI (Etikus Kereskedelmi Kezdeményezés / Ethical Trading Initiative) által vezetett, nemzetközileg elfogadott kódex, amely a munkaügyi eljárásokra vonatkozik.

Értéklánc megközelítés

Fontos számunkra a fenntartható kapcsolat beszállítóinkkal és részvényeseinkkel. Az ellátási lánc komplex kihívásainak hatékony kezelése hatalmas csapatmunkát igényel a beszállítóktól, a kormányzattól és a civil szervezetektől. Ezért működünk együtt különböző részvényesekkel, hogy kihasználjuk a kreativitásukat, a tudásukat és az erőforrásukat, amellyel támogatják a társadalmat, miközben értéket teremtenek cégünknek.

 

Származási hely és szállítói fejlesztések

  • Beszállítóink számára tudást adunk át és hozzáférést biztosítunk képzésekhez, műszaki megoldásokhoz, fejlesztve ezzel kapacitásaikat, hatékonyságukat.
  • Együttműködés az ellátási lánc különböző szereplőivel, kapacitások kiépítése azokban a régiókban, ahonnan termékeink származnak.
  • Ellátó rendszerünk hatékonyságának növelése nyomonkövethetőség, kockázat minimalizálás és minőség szempontjából.
  • Fenntartható határértékek és folyamatok alkalmazásának tesztelése és fejlesztése
  • A termelők társulásainak támogatása.

Az elmúlt néhány évben csatlakoztunk olyan programokhoz és szervezetekhez, amelyek célja az életminőség fejlesztése Afrikában és Latin-Amerikában, átláthatóbb ellátási lánc megteremtése, valamint helyi termelők és feldolgozók támogatása úgy, hogy azok hozzáférhessenek a legfejlettebb piacokhoz.

Ahhoz, hogy fejlődést és átláthatóságot érjünk el az ellátási rendszerünkben, különböző állami, civil és tanusító szervezetekkel dolgozunk együtt. Néhány partner, akivel együttműködünk:

Jövőbeli terveink

Mint minden más, alapanyagtól függő cégnek, nekünk is szembe kell néznünk a változó kereskedelmi környezettel, mint áruelérhetőség, energiaköltség, folyamatosan változó szabályozások és fogyasztói magatartás.

Ezt nem tudjuk egyedül véghezvinni. A fenntartható kapcsolat ápolása a beszállítóinkkal és részvényeseinkkel elengedhetetlen ahhoz, hogy értékeinket beillesszük az ellátási láncba.

Mindez folyamatos előrehaladást jelent a fejlesztések útján, amelyet különböző eszközökkel segítünk, valamint azzal, hogy szorosabban bevonjuk őket az ellátási láncunkba.