Élelmiszergyártó társaságként fogyasztóink felé kiemelt felelősséggel tartozunk három fő területen: egészség és tápérték, termékminőség és termékbiztonság, átlátható tájékoztatás és kommunikáció a fogyasztók felé.

Termékminőség és termékbiztonság

Termékeink maximális minőségének és biztonságosságának garantálása érdekében minden tőlünk telhetőt megteszünk, aminek részét képezik többek között az alábbiak:

  • Nemzetközi Élelmiszer-biztonsági Kezdeményezés (GFSI) és ellenőrzések
  • Kockázatkezelő rendszer
  • Allergén anyagok kezelésére vonatkozó felügyeleti iránymutatás
  • AIB auditok
  • Termelő gyárak üzemi és higiéniai rendszerei megfelelnek a magas szintű előíásoknak

Néhány példa eddigi eredményeinkből

Független szervek által ellenőrzött termékbiztonság

Együttműködünk a Nemzetközi Élelmiszer-biztonsági Kezdeményezéssel (GFSI), amely az élelmiszer-biztonság javítását célul kitűző társaságok és civil szervezetek világméretű szövetsége. Célunk termékbiztonsági követelméyeink folyamatos összehasonlítása (benchmarking) az élelmiszer legjobbjaival. Ezen felül társaságunkat az elismert nemzetközi audit szervezet, az AIB és az élelmiszeripar termékbiztonsági szakértői rendszeresen ellenőrzik. Minden gyárunknak meg kell felelnie a rendszeres GFSI és AIB auditoknak.

Korai figyelmeztető rendszer

Kockázatkezelő rendszerünk segít a termékbiztonsági kockázatok korai felismerésében és a megfelelő elővigyázatossági intézkedések meghozatalában.

Termékbiztonság és élelmiszer-allergia

Programot dolgoztunk ki az allergén anyagok mennyiségének csökkentésére. Ezen felül az allergén anyagok kezelésére vonatkozóan specifikus felügyeleti irányelvet léptettünk életbe. Az irányelv a gyártási eljárás során az allergének megfelelő kezelésére hívja fel a dolgozók figyelmét, aminek eredményeként sikerült a termékeinkkel kapcsolatos allergiakockázatokat csökkenteni.