Dolgozók iránti felelősség

Kiemelten fontos számunkra, hogy munkavállalóink jól érezzék magukat az Intersnack-nél és szívesen dolgozzanak a csapatban.
A dolgozók iránti felelősségvállalás társasági filozófiánk és kultúránk sarkalatos pontja.
Három fő területe van:

  • Személyes fejlesztés
  • Egészség és biztonság
  • Átlátható kommunikáció

Néhány példa eddigi eredményeinkből

Saját magunkból indulunk ki

Semmi olyat nem követelünk beszállítóinktól, amit ne várnánk el saját magunktól is. A megfelelőség biztosítása érdekében felkértük a nemzetközileg elismert SGS audit társaságot, hogy az ETI-követelmények alapján minden üzemünkben végezzen társadalmi auditot.

IWS képzés és fejlesztés

Hisszük, hogy ha a munkavállalóknak lehetőséget adunk, hogy elérjék céljaikat, nem csak elégedettebbek és boldogabbak lesznek; ez segít a veszteségek kiiktatásában és fejleszti a gyártási és ellátási láncbeli folyamatokat is. Ez a filozófiája az Intersnack Működési Rendszerének (Intersnack Work System – IWS) – ezt a folyamatos fejlesztési promgramot minden gyárunkban egységes módon alkalmazzuk, amellyel így sztenderd munkafolyamatokat alakítunk ki. Az IWS két fő célja: 100% munkavállalói tulajdonú és zéró veszteség szemlélet. Ezen szempontok átlal vezérelve olyan elterjedt módszereket alkalmazunk, mint a Lean Six Sigma vagy Total Productive Maintenance and Organizational Development. Így az IWS átütő fejlődést jelenthet majd a minőség, az egészség és a biztonság terén.

A dolgozók egészsége az első számú szempont

Minden üzemünkben magas szintű munkavédelmi és egészségügyi szabványokkal dolgozunk. Határozott célunk, hogy az ebből eredő sikerekre építve a rendszert folyamatosan tovább tökéletesítsük. Minden gyárunk rendelkezik ISO 450001 tanúsítvánnyal, azaz megfelelnek a munkavédelmi és -biztonsági szabványoknak, amelyeket a KPI riportokba is beépítettünk.

 

 

Átlátható kommunikáció

Számos belső hírlevelünk van, pl. IWS hírlevél, “Project One” hírlevél, Fenntarthatósági hírlevél. Ez utóbbi a fenntarthatósági projektre, kihívásokra és elért eredményekre fókuszál, amelynek köszönhetően a különböző egységeink cserélhetnek információt egymással és tanulhatnak egymástól. Ezen kívül egy online adatbázisunk is van, ahol a környezet-menedzsmenttel kapcsolatban osztunk meg információkat egymással. Ez nem csak a folyamatok optimalizálását segíteni, a nyílt beszéd a munkavállalók kötődését is erősíti.